Search
Now showing items 1-8 of 8
Laboratóriumok közötti mikrobiológiai jártassági vizsgálatok összehasonlító értékelése
(2010)
Vizsgálatunk folyamán az elmúlt három év (2007-2009) jártassági vizsgálatainak eredményeit hasonlítottuk össze egymással, illetve az élelmiszerek mikrobiológiai minőség-ellenőrzésében alkalmazott vizsgálati módszerek mérési ...
E. coli food born outbreak in Norway at 2006
(2011)
In January-February 2006 Norway had its first, serious, national outbreak of food born disease caused by an unusually aggressive form of Verocytotoxin-producing Escherichia coli (E.coli) O103:H25. A total of 18 people, ...
Húsipari alapanyagok és termékek mikrobiológiai vizsgálata Redox-Potenciál mérésen alapuló gyorsmódszerrrel
(2010)
A felgyorsult, rohanó világunk, egyre nagyobb igényt támaszt a gyors, automatizálható mérési eljárások kifejlesztésére. Így a mikrobiológiai minőség-ellenőrzési feladatokban is egyre nagyobb szerepet kap az eredmények gyors ...
Dioxin as a hazard in food - the current situation in Germany and contamination incident of food and feedstuff 2010/2011
(2011)
Dioxins are a frequent source of contamination of food and feedstuff. Although these substances are not produced purposely anymore (as they were in case of PCBs) there is still a degree of contamination present in the ...
The occurence of Major Food- and Water-Borne diseases in Norway
(2011)
A comprehensive, yet general view has been given about the current situation in Norway with regards to food hygiene and food- and water-borne infections in Norway. Although instances in general are quite low, people still ...
Tejelő tehenészet HACCP-rendszere és higiéniai helyzetének vizsgálata redox-potenciál mérésen alapuló mikrobiológiai gyorsmódszerrel
(2010)
Az élelmiszer-biztonság kérdése nem csak a fogyasztó hanem a termelő részéről is a középpontba került az utóbbi években. A fogyasztók igénye megnőtt az aggálytalan élelmiszer iránt. A HACCP-rendszer alkalmazását az Európai ...
A besugárzásos élelmiszertartósítás szabályozása az EU-ban és az USA-ban
(2010)
Food irradiation is a treatment of food by controlled amounts of ionizing radiation for a specific time to achieve certain desirable objectives. The process cannot increase the normal radioactivity level of the food, ...